home | lerou | lerou ijzerwaren

WIE ZIJN WE

Lerou ijzerwaren NV produceert, importeert en verdeelt ijzerwaren in de ruimste betekenis, gespreid over 4 complementaire afdelingen: Architecturaal Beslag, Bouwbeslag, Signalisatie en Gereedschappen.

De historiek van Lerou Ijzerwaren NV als familiebedrijf in Brugge gaat terug tot voor 1792. Na de start in de 18 de eeuw als touwslagerij aan de vesten van Brugge bevond de latere vennootschap zich lang in de Smedenstraat aan ’t Zand in Brugge met verschillende magazijnen in diverse zijstraten rondom. Daarnaast bevond zich de winkel voor Architecturaal Beslag in de Hoefijzerlaan nummer 7. Sinds 1993 is het bijzonder uitgebreide assortiment ondergebracht in een nieuw en ruim pand op de industriezone Blauwe Toren (St.-Pieters Brugge).

De afdeling Architecturaal Beslag is gespecialiseerd in deur- en meubelbeslag, restauratie- en veiligheidsbeslag en exclusieve keuken- badkamer en garderobe-accessoires. De nadruk ligt op ambachtelijk vervaardigd en exclusief beslag voor zowel restauratie als hedendaags. Onze showroom wordt dan ook druk bezocht door (binnenhuis-) architecten, restaurants en schrijnwerkers die vakmanschap hoog in het vaandel dragen. Particulieren zijn natuurlijk ook zeer welkom.

Bij de afdeling InfraSigna kan men terecht voor een zeer ruim aanbod: verkeerstechnische signalisatieproducten, aanrijdbeveiliging in de industrie, gebouwensignalisatie, straatmeubilair en architecturale signalisatie. Wij verzorgen op uw vraag ontwerp, uitvoering en plaatsing.  Wij staan ten dienste van aannemers, technische diensten, private ondernemingen en particulieren.

In de afdeling Bouwbeslag vindt u meer dan 40 000 artikels meubelbeslag voor projectinrichting, fabricatie van keukens, bureelmeubelen en dergelijke zoals scharnieren, ladegeleiders, keukenaccessoiers enz. Verder kunt u bij ons terecht voor gecertificeerde brandkasten en mechanische inbraakpreventie, sluitplannen (van eenvoudige vijfstiftcilinder tot hoogwaardige elektronische sluitsystemen), brievenbussen en brievenbusensembles. Wij bieden u ook een groot assortiment verluchtings- en decoratieroosters in verschillende materialen en kleuren op voorraad. De bevestigingsmaterialen variëren van de klassieke schroef tot de chemische verankering, alsook afdichting- en polymeerkitten. Dit alles bieden wij u gecombineerd met een professioneel advies.

Op de afdeling Gereedschappen bieden wij u een zeer ruime keuze aan professionele gereedschappen, accessoires en verbruiksmaterialen, meetapparatuur, werkplaatsinrichting, werkkledij, persoonlijke beschermingsmiddelen, ladders en stellingen. Onze eigen Hersteldienst verzorgt de dienst-na-verkoop.

De Transportdienst levert indien gewenst aan huis. Andere mogelijkheden van leveren zijn externe transportdiensten en de post. Vraag naar onze voorwaarden bij bestelling. Bezoek onze zeer ruimte showroom en vraag advies aan één van onze 20-tal medewerkers.
facebook | wie zijn we | vacatures | nieuws | contact | referenties | fotoboek | faq | sitemap ontwerp david lerou | site by plug